Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over welzijn op het werk, milieu en arbeidsgeneeskunde?

Covid-19: FOD Economie publiceert indicatieve lijst van voornaamste toegelaten activiteiten

Nieuws - 12/04/2021
-
Auteur(s): 
Geert Van Cauwenberge


 De FOD Economie publiceerde op haar  website  een niet-exhaustief overzicht van handelszaken en activiteiten met de vermelding of ze wel/niet geopend mogen zijn of mogen plaatsvinden.
 
 

De website vermeldt daarbij dat de momenteel geldende wetteksten en besluiten van de toezichthoudende autoriteiten onder alle omstandigheden voorrang hebben, en dat de betreffende lijst op ieder moment gewijzigd kan worden.

Enkele voorbeelden:

  • Deurwaarders: toegelaten“Voor zover mogelijk moeten alle taken vanop afstand worden uitgevoerd. Contacten met cliënten zijn mogelijk wanneer ze noodzakelijk zijn (bijvoorbeeld voor het ondertekenen van akten), met inbegrip bij de cliënt thuis, met respect voor de socialeafstandsmaatregelen.”
  • Fietsenwinkels: open“Enkel op afspraak. Producten mogen online besteld worden met een systeem van levering of Click & Collect. Pechverhelping, herstelling en onderhoud van voertuigen (waaronder fietsen) en dienst na verkoop zijn toegestaan zonder afspraak.”
  • Fotografen: toegelaten“Met respect voor het geldende sectorprotocol. Dienstverlening aan huis is niet toegelaten.”
  • Opleidingen in bedrijven: toegelaten (precisering: ‘De noodzakelijke vorming van personeel is toegelaten binnen de werkgemeenschap, indien mogelijk via opleidingen op afstand en in ieder geval met naleving van de sanitaire regels van toepassing op de werkvloer’)
Tips voor consultatie

Voor een snelle opzoeking kunt u de toetsencombinatie Ctrl+F (Windows) of Cmd+F (voor Mac) gebruiken.

Bezoekt u deze pagina met een Android-smartphone? Dan kunt u de optie "zoeken op pagina" gebruiken in de menuopties rechts onderaan de website.

Hebt u een smartphone van Apple met een iOS hoger dan 8.0? Dan kunt u in de zoekbalk/URL-balk de woorden intikken die u wilt zoeken. U vindt dan de gevonden woorden bij ''Zoek op pagina''.


Bron:  FOD Economie

Extra informatie: FOD Economie