Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over welzijn op het werk, milieu en arbeidsgeneeskunde?

Vlaanderen lanceert tweede call voor groene warmte, warmtenetten en restwarmte

Nieuws - 10/09/2021
-
Auteur(s): 
Droits Quotidiens Legal Design


Ondernemingen en andere entiteiten die in het Vlaams gewest investeren in nieuwe projecten van groene warmte, warmtenetten en restwarmte kunnen van 20 september tot en met 19 oktober 2021 steun aanvragen bij VEKA. Vlaams Omgevingsminister, Zuhal Demir, geeft in een ministerieel besluit van 30 augustus 2021 meer details over deze tweede ‘groenewarmte-call’ van 2021.
De Vlaamse overheid maakt voor deze oproep in totaal 23,5 miljoen euro vrij voor investeringen binnen het thema groene warmte en benutting van restwarmte en warmtenetten. Er is geen budget voorzien voor investeringen in de projectie en injectie van biomethaan. Steun via deze call is bovendien alleen mogelijk voor projecten die niet in aanmerking komen voor steun via groenestroomcertificaten, warmtekrachtcertificaten, de ecologiepremie + of de strategische ecologiesteun.
Het besluit geeft in detail aan welke technologieën in aanmerking komen en welke informatie de aanvragers allemaal moeten doorgeven. De subsidieaanvragen voor de tweede call van 2021 moeten ten laatste op 19 oktober 2021 ingediend worden bij VEKA.
De eerste groenewarmte-call van 2021 liep van 15 februari tot en met 12 maart. Daarbij ging 3 miljoen euro naar nuttige-groenewarmte-installaties (biomassa, zonneboilers of diepe geothermie) en was 12 miljoen bestemd voor de benutting van restwarmte of energie-efficiënte stadsverwarming of stadskoeling.

Bron:  30 AUGUSTUS 2021. - Ministerieel besluit over de organisatie van de tweede call voor het jaar 2021 voor de ondersteuning van nuttige groene warmte, de ondersteuning van restwarmte en energie-efficiënte stadsverwarming of -koeling,BS 8 september 2021, bl. 95460.