Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over welzijn op het werk, milieu en arbeidsgeneeskunde?

Week van de Mobiliteit: duurzamer pendelen na corona?

Nieuws - 16/09/2021
-
Auteur(s): 
Joris De Vroey Vandaag begint de jaarlijkse ‘Week van de Mobiliteit’ (16 tot 22 september). Een beetje ironisch nu de pre-corona files weer in volle kracht zijn teruggekomen na de vakantiemaanden, maar ook deze keer wordt de campagneweek afgesloten met twee dagen voor de bedrijven.
 
 

21 september is ‘Nationale Telewerkdag’. Wellicht is dat concept een stuk minder aantrekkelijk geworden voor veel werknemers die al anderhalf jaar telewerken, Zoomen of Teamsen en veel liever hun collega’s nog eens in levende lijve zouden ontmoeten. Maar telewerk is niet hetzelfde als thuiswerk: er zijn heel wat andere opties voor 'activity based working', zoals satellietkantoren, co-working ruimten en zelfs kantoorbussen. En de uitzonderlijke situatie van het voorbije jaar is ook een aanleiding om met deze campagne medewerkers te motiveren die tegen wil en dank telewerken. De Nationale Telewerkdag stelt een virtueel schouderklopje ter beschikking in de vorm van enkele e-cards om naar collega’s en medewerkers te sturen. Op deze pagina vindt u nog meer inspiratie om de ervaringen met telewerk op een positieve manier te gebruiken.

22 september is ‘Car Free Workday’. Hoewel veel werknemers het thuiswerken momenteel meer dan beu zijn, kunnen werkgevers hen nog steeds helpen met andere keuzes om te pendelen dan de auto(file). Organisaties en bedrijven die een actie voor de ‘Car Free Workday’ willen opzetten kunnen zich daarvoor gratis inschrijven bij het Netwerk Duurzame Mobiliteit en vinden daar ook promomateriaal. Vorig jaar, in volle covid-crisis, namen meer dan 200 organisaties deel. Naast het duurzaam imago voor het bedrijf kan zo’n actie ook de teamgeest en collegiale sfeer bevorderen, en eventueel ook media-aandacht genereren. Car Free Workday is de perfecte gelegenheid om te experimenteren met een nieuwe, duurzame mobiliteitsaanpak, argumenteert Netwerk Duurzame Mobiliteit, die wat inspiratie heeft verzameld op deze pagina.


Bron:  Campagnewebsite