Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over welzijn op het werk, milieu en arbeidsgeneeskunde?

Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk 2021

Nieuws - 11/10/2021
-
Auteur(s): 
Edelhart Kempeneers - medisch directeur Attentia


 Van 25 tot en met 29 oktober is de Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk. In de hele EU worden dan tal van conferenties, tentoonstellingen, filmvertoningen, wedstrijden en opleidingssessies georganiseerd.
 

De Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk wordt ieder jaar in oktober (week 43) gehouden. Het is een centraal evenement van de campagne “Een gezonde werkplek”. Omdat in deze week honderden bewustmakingsevenementen in de hele EU en daarbuiten worden georganiseerd en er meer aandacht in de media aan wordt besteed, is dit een ideale gelegenheid om aan de campagne mee te doen.

Speciale filmvertoningen, evenementen op sociale media, conferenties, tentoonstellingen, wedstrijden en trainingen - het zijn slechts enkele van de activiteiten die in het kader van de Europese Week worden georganiseerd. Als een onderneming een idee heeft voor een bewustmakingsevenement, of een veiligheids- en gezondheidsproject voor de langere termijn wil starten dat aansluit op de campagne “Een gezonde werkplek”, dan is de Europese Week de uitgelezen mogelijkheid om dit evenement de aandacht te laten krijgen die het verdient.

Alles wat een onderneming nodig heeft om van start te gaan met een eigen initiatief is terug te vinden in deze campagnetoolkit. Deze toolkit geeft een stap-voor-stapbegeleiding in het proces: van het vaststellen van de doelstellingen en de hoofdboodschap, tot het plannen en voeren van de campagne en het meten van de resultaten. Er is een praktische handleiding om het meeste uit de campagne te halen en kansen te benutten. Het gedeelte met tools en voorbeelden bevat een volledige lijst van tools, naast praktijkvoorbeelden van manieren om deze te gebruiken: van iets eenvoudigs als het toevoegen van een boodschap aan de e-mailondertekening tot het optimaal inzetten van sociale media.

Tijdens elke Europese Week die door EU-OSHA en zijn partners wordt georganiseerd staat het campagnethema centraal, waarbij het doel is bewustzijn te verhogen van het belang van een actief, participerend beheer van veiligheid en gezondheid op de werkplek.

 


Bronnen: 
-EU-OSHA De Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk
-EU-OSHA