Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over welzijn op het werk, milieu en arbeidsgeneeskunde?

Nieuwe BBT-databank werkt intuïtiever en interactiever

Nieuws - 13/10/2021
-
Auteur(s): 
Linda Van Geystelen


 Sinds begin september is de vernieuwde BBT-databank beschikbaar op EMIS. De nieuwe versie laat toe om eenvoudiger, intuïtiever en sneller te navigeren binnen de verschillende technieken die in de BBT-databank zijn verzameld.

 

De vernieuwde BBT-databank geeft bij de start een algemeen overzicht van alle milieutechnieken die in de Vlaamse BBT-studies en de Europese BREFS staan vermeld. U kunt deze lijst vervolgens filteren om gericht de geschikte BBT te vinden voor een bepaalde sector en/of milieuaspect. Bovendien is het ook mogelijk om meerdere sectoren samen te selecteren, waardoor technieken uit aanverwante sectoren (uit meerdere studies) tegelijkertijd geraadpleegd kunnen worden.

Bijkomend is in de vernieuwde versie bij de milieuaspecten ‘Lucht’ en ‘Afvalwater’ de lijst van specifieke parameters sterk uitgebreid. Daardoor zijn ook hier meer specifieke zoekopdrachten mogelijk dan voorheen.

Interactieve vorm

Daarnaast zijn meerdere BBT-studies ook beschikbaar in interactieve vorm via ibbt.emis.vito.be. Deze BBT-toepassingen bieden de mogelijkheid om de inhoud van een BBT-studie gericht te raadplegen:

  • via processen (zie luik procesbeschrijving), of
  • via technieken/maatregelen (zie luik beschikbare milieuvriendelijke technieken).

Tot slot zijn de technieken uit de BBT-studie ook opgenomen in de BBT-databank.


Bron:  EMIS