Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over welzijn op het werk, milieu en arbeidsgeneeskunde?

Cepa-campagne ‘Onze haven drugsvrij’

Nieuws - 24/11/2021
-
Auteur(s): 
Geert Van Cauwenberge De Antwerpse haven is een werkomgeving met hele specifieke veiligheidsrisico’s, waarvan drugscriminaliteit een bekend voorbeeld is. Een nieuwe campagne van Cepa moet deze risico’s helpen indijken. Ze geeft aan via welke kanalen havenarbeiders verdachte zaken kunnen aanmelden.
 

Cepa, de werkgeversorganisatie van de goederenbehandelaars van de haven van Antwerpen en hun havenarbeiders (PC 301.01), zette eerder dit jaar al een andere veiligheidscampagne op met de videoreeks “Zwanst na nie”. Cepa neemt geregeld dergelijke initiatieven om bij havenarbeiders gevoelige thema’s als veiligheid op het werk, diversiteit en alcohol en drugs op de werkvloer bespreekbaar te maken. In dat kader lanceerde de koepelorganisatie recent ook deze nieuwe video “Via welke kanalen kan je een melding doen?”

De video past in de campagne ‘Onze haven drugsvrij’. In het filmpje legt de Federale Gerechtelijke Politie afdeling Drugs uit op welke verschillende manieren havenmedewerkers een verdachte situatie kunnen melden, zoals bij het management van een bedrijf, op het kantoor van de scheepvaartpolitie of via het anoniem meldpunt onzehavendrugsvrij.be.


Bron:  Cepa