Vraag over het gebruik
Andere vraag

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over welzijn op het werk, milieu en arbeidsgeneeskunde?

Re-integratie 2.0: webinar op 3 oktober

Nieuws - 20/09/2022
-
Auteur(s): 
Edelhart Kempeneers - medisch directeur Attentia


Het nieuwe KB Re-integratie is vandaag, 20 september 2022, verschenen in het Belgisch Staatsblad. Het re-integratietraject (RIT) voor arbeidsongeschikte werknemers, dat deel uitmaakt van de Codex over het Welzijn op het Werk, wordt op verschillende punten ingrijpend gewijzigd. 


De belangrijkste inhoudelijke wijziging van het KB is de loskoppeling van de verbreking van het arbeidscontact omwille van medische overmacht van het RIT. De grootste impact voor externe preventiediensten is de inclusie van het RIT in de basisdienstverlening voor C- en D ondernemingen.
FOD-webinar
Op 3 oktober a.s. organiseert de FOD WASO een webinar over de nieuwe regels voor re-integratie op het werk na ziekte of ongeval. Daar zal Valérie Vervliet, adviseur-generaal ‘Afdeling van de Normen over het welzijn op het werk’, een uitgebreide toelichting geven over de belangrijkste aanpassingen en nieuwigheden, zoals:
  • een nieuw contactmoment om de werknemers te informeren over de mogelijkheden voor re-integratie en aangepast werk bij ziekte
  • de aanpassingen aan het re-integratietraject op vlak van de termijnen, de beslissingen van de arbeidsarts, de verplichtingen van de werkgever en de werknemer, de link met de terug-naar-werk-coördinator en de adviserend arts, enzovoort.
  • het versterken van het collectieve re-integratiebeleid
Het webinar van de FOD WASO is gratis te volgen van 11 u. tot 12:30 u. Inschrijven kan via de website van de FOD.
 
  
Meer in senTRAL:
Bron:
Extra informatie: