Vraag over het gebruik
Andere vraag

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over welzijn op het werk, milieu en arbeidsgeneeskunde?

Napo in... fire alert!

Nieuws - 04/12/2023
-
Auteur(s): 
Edelhart Kempeneers


De nieuwste film van Napo richt zich op het voorkomen van brand en explosies in de werkomgeving. Deze film is niet alleen informatief, maar ook essentieel voor preventieadviseurs, aangezien het aandacht schenkt aan zowel de risico's als de preventieve maatregelen die genomen kunnen worden om deze gevaren te minimaliseren.

 
De drie elementen van brand en explosie
Een belangrijk aspect dat in de film wordt benadrukt, is het begrip van de drie fundamentele elementen die nodig zijn voor het ontstaan van brand en explosie: een brandbare stof, zuurstof, en een ontstekingsbron. De film onderstreept het belang van een grondige risicobeoordeling als een fundamentele stap in het beheer van deze risico's. Door deze elementen te identificeren en te begrijpen, kunnen preventieadviseurs effectievere strategieën ontwikkelen om potentiële gevaren te vermijden.
 
Napo's avontuur in risicopreventie
In een verhalende en toegankelijke stijl volgen we Napo, zijn leidinggevende en collega's in hun avontuur waarin ze de basisregels voor bescherming tegen brand en explosies ontdekken. Deze reis is niet alleen een leerervaring maar ook een spiegel voor de kijkers om hun eigen werkomgeving te beoordelen. De film stelt vragen zoals: Weet Napo wat hij in elk scenario moet doen? Reageren hij en zijn collega's op de juiste manier? En is hun organisatie adequaat voorbereid op het risico van brand en explosie?
 
 
Door de kijkers te betrekken bij het verhaal van Napo en zijn team, biedt de film praktische inzichten en stimuleert het een proactieve benadering van brand- en explosiepreventie op de werkplek. Het filmpje is te bekijken via deze link
 
 
Meer in senTRAL:
 
Bron:
  • EU-OSHA - In zijn laatste film gaat Napo voor ons door het vuur