Vraag over het gebruik
Andere vraag

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over welzijn op het werk, milieu en arbeidsgeneeskunde?

Vlaanderen voegt een hele Week bij de Wereldwaterdag

Nieuws - 15/03/2024
-
Auteur(s): 
Joris De Vroey


De vierde editie van de campagne “Week van het Water” loopt van 22 tot 31 maart a.s., met start op de Wereldwaterdag van de Verenigde Naties. In die dagen worden er meer dan 100 activiteiten georganiseerd waarvoor 110 verenigingen, lokale besturen en organisaties zich engageren. De campagne focust op waterbewustzijn en -beleving.

Bedoeling is “een groter waterbewustzijn binnen de gemeenschap” te stimuleren.
Provincies, lokale besturen, waterbedrijven, professionele organisaties en lokale v.z.w.’s engageren zich om daarvoor allerlei activiteiten te organiseren: gegidste wandelingen of fietstochten langs rivieren en overstromingsgebieden, afvaarten, een bezoek aan een watertoren of een rioolwaterzuiveringsinstallatie, ‘paddle cleanups’, waterdiertjes zoeken met een schepnet, filmvertoningen… het aanbod moet zoveel mogelijk doelgroepen aanspreken. Bedrijven lijken niet echt een doelgroep in dat aanbod, wat niet belet dat er ook professionele expertise in het programma zit - denk aan (riool)waterzuiveringsinstallaties of lokale natuur- of omgevingsorganisaties.

U vindt een overzicht van alle geplande activiteiten op de campagnewebsite www.weekvanhetwater.be.
Minister van Omgeving Demir: “De naam Vlaanderen betekent zoveel als ‘overstroomd land’. Wij Vlamingen zijn dus al van oudsher bezig met water, het zit in ons culturele DNA. Water is onze bondgenoot, onze kostbaarste grondstof. Het is goed om daar stil bij te staan en daar echt bewust van te worden.”Meer in senTRAL:
Bron:
  • Vlaamse Milieumaatschappij
Extra informatie: